For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en daarmee ook een nieuwe editie van IkPas, ook bekend als ’30 dagen geen alcohol’ of ‘Dry January’. Juist omdat nu, tijdens de corona-pandemie, een goede gezondheid extra belangrijk is gebleken.

Zorgen om drinkgedrag

De Corona-epidemie heeft ook invloed op het drinkgedrag van mensen. Mensen kunnen meer stress ervaren, voelen zich eenzaam of vervelen zich waardoor het moeilijk kan zijn om de alcohol te laten staan. Voor verslavingsdeskundigen is juist dit drinkgedrag reden tot zorgen. Uit onderzoek van Tranzo (Universiteit Tilburg) blijkt dat bijna 60% van de IkPas deelnemers zich bewuster is van zijn eigen alcoholgebruik en vaak tot geruime tijd erna minder is gaan drinken. Met grote voordelen voor de gezondheid.

Aanmelden

In de maand januari kan iedereen meedoen met IkPas. De uitdaging daarbij is niet om nooit meer alcohol te drinken, maar dat mensen hun alcoholgebruik even op pauze zetten. Veel mensen ervaren daardoor dat minder alcohol drinken positief kan zijn. Aanmelden kan tot 5 januari via de website: www.ikpas.nl. Na aanmelding helpt IkPas deelnemers actief om deze uitdaging vol te houden met tips, alcoholvrije recepten, online aanmoediging en telefonische ondersteuning.

Delen

Informatie

Geplaatst
15 december 2020

Onderwerp(en)
Algemeen, Gezondheidstips, Zelfmanagement
Uitgelicht
Heeft u al toestemming gegeven?
Heeft u al toestemming gegeven?
Geplaatst: 6 september 2021

Uw medische gegevens beschikbaar bij spoed? Wel zo’n veilig idee. Give permission to share your medical records.

Beperkte bereikbaarheid SGE gezondheidscentra gedurende de hele zomervakantie
Beperkte bereikbaarheid SGE gezondheidscentra gedurende de hele zomervakantie
Geplaatst: 24 augustus 2021

Onze gezondheidscentra zijn van 26 juli t/m 5 september in de middagen vanaf 12.30 uur beperkt bereikbaar voor reguliere huisartsgeneeskundige zorg. From July 26th to September 5th, our healthcare centers will have limited accessibility for regular care in the afternoons from 12.30 pm.

Aan alle SGE patiënten die de jaarlijkse griepprik ontvangen
Aan alle SGE patiënten die de jaarlijkse griepprik ontvangen
Geplaatst: 19 augustus 2021

Dit najaar ontvangt u de griepvaccinatie en sommigen onder u ook de pneumokokkenvaccinatie. This fall you will receive the flu vaccination and some of you will also receive the pneumococcal vaccination.

Bevolkingsonderzoek Zuid
Bevolkingsonderzoek Zuid
Geplaatst: 19 juli 2021

Bevolkingsonderzoek Zuid is een screeningsorganisatie die in opdracht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het bevolkingsonderzoek borstkanker, baarmoederhalskanker-, en -darmkanker organiseert in de provincies Noord-Brabant en Limburg.

Vanaf 1 juli ander adres en telefoonnummer spoedzorg
Vanaf 1 juli ander adres en telefoonnummer spoedzorg
Geplaatst: 1 juli 2021

Vanaf 1 juli 2021 belt u ’s avonds, ’s nachts en in het weekend voor spoedeisende medische zorg een ander telefoonnummer: 040-2660505. With effect from 1 July 2021, for urgent medical care in the evenings, at night and on weekends, you call the following number: 040-2660505

Gebruik mondkapje
Gebruik mondkapje
Geplaatst: 24 juni 2021

Gelukkig neemt de ernst en omvang van de Corona-epidemie af en kunnen maatregelen worden versoepeld. Toch vragen wij u om in onze centra bij binnenkomst een mondkapje te blijven dragen. We ask you to continue to wear a face mask when entering our healthcare centers.