For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en daarmee ook een nieuwe editie van IkPas, ook bekend als ’30 dagen geen alcohol’ of ‘Dry January’. Juist omdat nu, tijdens de corona-pandemie, een goede gezondheid extra belangrijk is gebleken.

Zorgen om drinkgedrag

De Corona-epidemie heeft ook invloed op het drinkgedrag van mensen. Mensen kunnen meer stress ervaren, voelen zich eenzaam of vervelen zich waardoor het moeilijk kan zijn om de alcohol te laten staan. Voor verslavingsdeskundigen is juist dit drinkgedrag reden tot zorgen. Uit onderzoek van Tranzo (Universiteit Tilburg) blijkt dat bijna 60% van de IkPas deelnemers zich bewuster is van zijn eigen alcoholgebruik en vaak tot geruime tijd erna minder is gaan drinken. Met grote voordelen voor de gezondheid.

Aanmelden

In de maand januari kan iedereen meedoen met IkPas. De uitdaging daarbij is niet om nooit meer alcohol te drinken, maar dat mensen hun alcoholgebruik even op pauze zetten. Veel mensen ervaren daardoor dat minder alcohol drinken positief kan zijn. Aanmelden kan tot 5 januari via de website: www.ikpas.nl. Na aanmelding helpt IkPas deelnemers actief om deze uitdaging vol te houden met tips, alcoholvrije recepten, online aanmoediging en telefonische ondersteuning.

Delen

Informatie

Geplaatst
15 december 2020

Onderwerp(en)
Algemeen, Gezondheidstips, Zelfmanagement
Uitgelicht
Meldingen instellen MijnGezondheid.net
Meldingen instellen MijnGezondheid.net
Geplaatst: 10 juni 2021

Wist u dat u via 'instellingen' op www.mijngezondheid.net de voorkeuren voor e-mails en push-berichten kunt wijzigen? Zo kunt u instellen dat u een melding ontvangt bij een nieuw bericht van uw zorgverlener of zodra de uitslag van een onderzoek bekend is.

Coronavaccinatie en registratie
Coronavaccinatie en registratie
Geplaatst: 8 juni 2021

De SGE huisartsen hebben de groep 60-64-jarigen gevaccineerd. Voor de laatste groep en 2e prik zijn de afspraken gepland en vaccins besteld. The GP's of SGE vaccinated the group of 60-64 year olds.

Aankondiging: een nieuw centrum met een nieuwe naam
Aankondiging: een nieuw centrum met een nieuwe naam
Geplaatst: 2 juni 2021

SGE De Parade en SGE International krijgen een nieuwe naam, namelijk: SGE De Ring International. SGE De Parade and SGE International will be renamed to SGE De Ring International.

Vragen over uw coronavaccinatie?
Vragen over uw coronavaccinatie?
Geplaatst: 27 mei 2021

Kijk hier voor het antwoord op veelgestelde vragen over coronavaccinatie. Bijvoorbeeld: wanneer ben ik aan de beurt voor de vaccinatie of hoe is het geregeld met de registratie bij het RIVM? In this article you can read the frequently asked questions about Covid vaccination.

Jaarbeeld 2020
Jaarbeeld 2020
Geplaatst: 26 mei 2021

Met trots presenteren wij het SGE jaarbeeld 2020! In dit digitale verslag lees je meer over de belangrijkste ontwikkelingen, activiteiten en resultaten van het afgelopen jaar en hoe we ook in de toekomst de partner in zorg & gezondheid blijven voor Eindhovenaren. We proudly present the SGE annual report 2020!

Middagsluiting: SGE Apotheek
Middagsluiting: SGE Apotheek
Geplaatst: 21 mei 2021

Met ingang van 1 juni 2021 zal Apotheek SGE Woensel, Apotheek SGE Strijp, Apotheek SGE Meerhoven en Apotheek SGE Orion tussen de middag sluiten van 12.30 - 13.30 uur. Om 13.30 staan we weer graag voor u klaar. As of June 1, Pharmacy SGE Woensel, Strijp, Meerhoven and Orion will close at noon from 12.30 - 13.30.