For English, please scroll down.

Oktober komt steeds dichterbij en dat betekent: Stoptober SGE, stopt u mee?

De hulpvraag bij stoppen met roken is de afgelopen periode flink toegenomen. Met Stoptober in het vooruitzicht zijn er momenteel steeds meer artikelen hierover in het nieuws. Lees hieronder het artikel van de NOS: 'Hulpvraag bij stoppen met roken in drie jaar fors toegenomen'.

NOS artikel

Snelle tips van Thuisarts om te stoppen met roken:

 • Kies een stopdatum en bereid het goed voor.
 • Bedenk alvast wat u op moeilijke momenten gaat doen.
 • Afleiding, ontspannen en bewegen helpen wanneer u het moeilijk heeft.

  English

  It is October and that means: Quit Smoking with Stoptober SGE!

  The demand for help to quit smoking has increased considerably in the recent period. With Stoptober in sight, there are currently more and more articles in the news. Read the article from the NOS below: "Demand for help to quit smoking increased sharply in three years".

  NOS article

  Some quick tips from Thuisarts to stop smoking:

  • Choose a stop date and prepare well.
  • Consider in advance what you will do during difficult moments.
  • Diversions, relaxation and exercise may help when you experience difficult moments.

  Translated by: Chaitali Sengupta
 • Delen

  Informatie

  Geplaatst
  7 september 2019

  Onderwerp(en)
  Longzorg
  Uitgelicht
  Bezoek Thuisarts.nl, ook bij psychische klachten
  Bezoek Thuisarts.nl, ook bij psychische klachten
  Geplaatst: 30 november 2020

  Voor patiënten en naasten staat op Thuisarts.nl betrouwbare informatie over goede zorg bij psychische klachten: wat kun je zelf doen, behandelmogelijkheden en omgang met iemand die psychische klachten heeft.

  Enquête: Draag bij aan herstel COVID-19 patiënten
  Enquête: Draag bij aan herstel COVID-19 patiënten
  Geplaatst: 27 november 2020

  Bent u een COVID-19 patiënt of ex-patiënt? En wilt u TU Eindhoven helpen het herstel van COVID-19 patiënten te verbeteren? Vul dan onderstaande enquête in. Namens TU Eindhoven, alvast hartelijk dank voor uw medewerking.

  Zelf aan de slag om uw welzijn te vergroten?
  Zelf aan de slag om uw welzijn te vergroten?
  Geplaatst: 11 november 2020

  Soms is uw gezondheid en welzijn niet zoals u graag zou willen. Uw huisarts nodigt u uit voor bijeenkomsten over gezondheid en welzijn. De onderwerpen die aan bod komen zijn het dagelijks functioneren, kwaliteit van leven, lichaamsfuncties, meedoen in de samenleving, uw mentaal welbevinden en/of de zingeving in uw leven. U krijgt oefeningen en informatie aangereikt en u kunt uw ervaringen delen. Door uw eigen mogelijkheden en kwaliteiten in te zetten houdt u de regie over uw leven. Deze bijeenkomsten zijn zowel fysiek als online te volgen. Schrijf u nu in voor één of meerdere gratis bijeenkomsten.

  SGE stopt met formulier voor herhaalrecepten
  SGE stopt met formulier voor herhaalrecepten
  Geplaatst: 9 november 2020

  SGE heeft besloten om te gaan stoppen met het aanbieden van de mogelijkheid een herhaalrecept aan te vragen met het voor u bekende digitale formulier. Hiervoor in de plaats is er de mogelijkheid om uw herhaalrecepten aan te vragen in het veilige patentportaal MijnGezondheid.net of in de daarbij horende MedGemak App.

  Oproep door tekorten griepvaccins
  Oproep door tekorten griepvaccins
  Geplaatst: 27 oktober 2020

  Door een grote vraag naar griepvaccinaties door het COVID-19 virus is er, ondanks een grotere bestelling door onze praktijken, een tekort aan griepvaccins. Bent u gezond en kreeg u alleen op basis van uw leeftijd (60-69 jaar) een uitnodiging en heeft u nog geen griepvaccinatie gehad? Wij verzoeken u om af te wachten tot nader bericht. Due to a high demand for flu vaccinations by the COVID-19 virus, despite a larger order by our practices, there is a shortage of flu vaccines. Are you healthy and did you receive an invitation only based on your age (60-69 years) and have you not yet had a flu vaccination? We ask you to wait until further notice.

  Online tool ‘PsyScan’ voor patiënt en huisarts
  Online tool ‘PsyScan’ voor patiënt en huisarts
  Geplaatst: 22 oktober 2020

  Patiënten met psychische problemen en huisartsen zijn geholpen met de PsyScan, zo blijkt uit het proefschrift van arts-onderzoeker Luc Gidding (Maastricht University) naar de effecten van de online tool. Het gebruik van het online instrument dat de huisarts helpt bij de diagnose en het kiezen van de juiste behandeling, leidt tot effectievere gepersonaliseerde zorg zonder extra kosten.