Van 9 september tot en met 15 september vindt de Week van de Alfabetisering plaats.

Met de Week van de Alfabetisering zet ook SGE zich in voor een samenleving waarin ruimte is voor een leven lang ontwikkelen. Wij willen dat meer mensen de kans krijgen om beter te leren lezen en schrijven. Dit is belangrijk, onze samenleving wordt sterker als iedereen kan meedoen.

Wist u bijvoorbeeld dat onze website een voorleesfunctie heeft? U vindt op iedere pagina linksboven een afspeelfunctie welke u kunt gebruiken wanneer u maar wilt. Wilt u dat de functie enkel een bepaald stuk van een pagina voorleest? Selecteer dan de gewenste tekst en er verschijnt automatisch een afspeelknop.

Ook heeft SGE in samenwerking met de bibliotheek en het Taalhuis een Taalpunt opgericht. Heeft u moeite met het lezen, schrijven of spreken van de Nederlandse taal? Kom dan naar onderstaande taalpunten! Hier wordt advies gegeven aan iedereen die een vraag heeft over taal. Bijvoorbeeld omdat u beter wilt leren lezen of schrijven. Of omdat Nederlands niet uw eerste taal is en u wilt weten welke cursus mogelijk is. Iedereen is zonder aanmelding welkom.

  • Taalpunt Gestel: wijkcentrum de Dommel, Bennekelstraat 131
    Iedere woensdag tussen 11.00 en 12.00 uur
  • Taalpunt Tongelre: buurtwinkel de Toeloop, Jozef Israëlslaan 2
    Iedere donderdag tussen 12.00 en 13.00 uur
Delen

Informatie

Geplaatst
9 september 2019

Onderwerp(en)
Algemeen, In uw wijk
Uitgelicht
Online uw medische gegevens bekijken
Online uw medische gegevens bekijken
Geplaatst: 30 juli 2020

Het advies is nog steeds om niet zomaar naar het centrum te komen. Neem altijd eerst telefonisch contact op. In de centra wordt 1,5 meter afstand gehanteerd. Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen adviseren wij, zeker nu, gebruik te maken van de digitale mogelijkheden van het centrum.

Verstandig zonnen
Verstandig zonnen
Geplaatst: 30 juli 2020

Met mooi weer is het belangrijk verstandig te zonnen! Wij hebben (in samenwerking met Thuisarts) tips voor u op een rij gezet.

Volg je zorg
Volg je zorg
Geplaatst: 29 juli 2020

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan als u plotseling op de huisartsenpost of Spoedeisende Hulp zit: Volg je zorg!

Positieve gezondheid
Positieve gezondheid
Geplaatst: 28 juli 2020

Gezondheid is veel breder dan alleen de lichamelijke kant. Het gaat ook over bijvoorbeeld uw grenzen kennen. Lekker in uw vel zitten. Het gevoel van controle hebben over uw leven. En mee kunnen doen. Om deze reden werken we in het gezondheidscentrum met Positieve Gezondheid.

Herstelzorg COVID-19
Herstelzorg COVID-19
Geplaatst: 27 juli 2020

Heeft u last van klachten na een corona-besmetting? SGE heeft fysiotherapeuten die speciaal opgeleid zijn om u te begeleiden naar herstel. De therapie helpt patiënten als ze beperkingen ondervinden na COVID-19, zoals gewrichtspijn en/of stijfheid, afname van uithoudingsvermogen en/of spierkracht en problemen met ademhaling.

Psychische gezondheid jongeren
Psychische gezondheid jongeren
Geplaatst: 23 juli 2020

In april hebben we een oproep gedaan onder jongeren (16-25 jaar) om een vragenlijst in te vullen. Met de vragenlijst heeft Universiteit Maastricht in kaart kunnen brengen hoeveel jongeren psychische problemen ervaren en wat hun behoefte aan ondersteuning is vanuit het gezondheidscentrum. Maar liefst meer dan 300 jongeren hebben de vragenlijst ingevuld!