Het advies is tot in ieder geval 6 april om zo weinig mogelijk fysiek contact met elkaar te hebben en te zorgen dat mensen met klachten thuis blijven. Toch kan het zijn dat u een vraag heeft aan uw huisarts of andere zorgverlener in het centrum. Wat zijn nu de richtlijnen? En wat zijn de mogelijkheden voor andere vormen van contact met de zorgverlener bij uw gezondheidscentrum?

Huisarts:  

- Dringend verzoek: lees eerst informatie over Corona via www.thuisarts.nl of bel met vragen 0800-1351.

- Niet zomaar naar de praktijk komen, ook niet voor recepten of verwijsbrieven.

- Praktijkassistentes en praktijkondersteuners geen fysiek contact met patiënten.

- Via het gezondheidsportaal MijnGezondheid.net kunt u ook online uw vraag stellen via een e-Consult.
 

Het is op dit moment niet mogelijk om afspraken te maken via MGn of de MedGemak App.
Hier leest u hoe u van het portaal gebruik kan maken.

Bloedafname:

Zie het bericht via de website van Diagnostiek voor u

 

Praktijkondersteuner:

Als u een chronische aandoening heeft zoals diabetes, hart- en vaatziekten of COPD en u heeft een afspraak de komende weken staan met de praktijkondersteuner, dan gaat deze afspraak niet door en wordt deze als nodig telefonisch gehouden. Mogelijk maakt u gebruik van het gezondheidsportaal MijnGezondheidsPlatform (MGP). Zo niet, kaart dit gerust nu aan bij uw praktijkondersteuner. De praktijkondersteuner kan u een uitnodiging sturen zodat u het account in het portaal kan activeren en thuis met uw gezondheid aan de slag kan. Ook kunt u dan veilig e-mailen met de praktijkondersteuner.

 

Praktijkondersteuner GGZ of psycholoog:

Hetzelfde geldt voor een afspraak met uw praktijkondersteuner GGZ of psycholoog. Deze afspraak wordt als nodig telefonisch of via beeldbellen gehouden. Ook is het mogelijk om hulp, afgestemd op uw klachten te krijgen via het digitaal platform Minddistrict. Neem hiervoor contact gerust op met de praktijkondersteuner GGZ of psycholoog waar u in behandeling bent. Ze maken dan een account voor u aan.

Fysiotherapeut:
Uw behandeling gaat alleen door als deze niet kan wachten en u geen luchtwegklachten heeft. Uw fysiotherapeut kan u altijd online huiswerkoefeningen bieden om thuis aan de slag te kunnen gaan met uw klacht. Vraag uw fysiotherapeut hiernaar.

 

Tandarts:

Afspraken tot 6 april gaan niet door, bij spoed kunt u contact opnemen met de tandarts.

 

Apotheek:

De Medipunten in de centra SGE De Parade, SGE Prinsejagt en SGE Sibelius zijn m.i.v. 17 maart gesloten. Medicatie wordt via een SGE apotheek geleverd. Zie ook dit nieuwsbericht op de websites van SGE De Parade, SGE Prinsejagt en SGE Sibelius.

For English, please use Google Translate (in the right corner of this page).

 
Delen

Informatie

Geplaatst
17 maart 2020

Onderwerp(en)
Algemeen
Uitgelicht
Jaarbeeld 2019
Jaarbeeld 2019
Geplaatst: 26 mei 2020

Met trots presenteren we u het SGE jaarbeeld 2019! In dit digitale document komen onze patiënten, Raden en medewerkers aan het woord over de belangrijkste ontwikkelingen in het afgelopen jaar. Veel leesplezier!

Check de sport- en beweegtips
Check de sport- en beweegtips
Geplaatst: 22 mei 2020

Dat u door voldoende te bewegen gezond, fit en vrolijk kunt blijven, dat wisten we al. Zo wordt de kans op hoge bloeddruk, hart- en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten door bewegen en sporten op langere termijn stukken kleiner. Echter, in deze tijden van het coronavirus, komt bewegen en sporten onder druk te staan. Samen met het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, de Vereniging voor Sportgeneeskunde, heeft NOC*NSF een document opgesteld met sport- en beweegadviezen in tijden van het coronavirus.

Vacaturenieuws
Vacaturenieuws
Geplaatst: 22 mei 2020

SGE is op zoek naar huisartsen voor een aantal locaties in Eindhoven. Elk gezondheidscentrum van SGE heeft zijn eigen identiteit en dynamiek. Dit is afhankelijk van de wijk waarin het centrum is gevestigd, de patiëntenpopulatie, de grootte van het centrum en de collega’s.

Veilig naar de fysiotherapeut
Veilig naar de fysiotherapeut
Geplaatst: 22 mei 2020

Goed nieuws: de fysiotherapeuten van SGE mogen sinds 1 mei weer patiënten behandelen. Natuurlijk zorgen we dat uw bezoek veilig is volgens de richtlijnen van het RIVM. Daar hebben we uw hulp bij nodig. Lees in dit artikel meer over de spelregels rondom uw bezoek.

Lees het digitale magazine: Fit tijdens corona
Lees het digitale magazine: Fit tijdens corona
Geplaatst: 19 mei 2020

Een 6-tal betrokken studenten van Fontys vroeg zich af hoe ze tijdens deze Coronacrisis een bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van ons allemaal. Ze hebben - samen met een aantal SGE zorgprofessionals - een lezenswaardig en kleurrijk magazine gemaakt. Dit om ons op een positieve manier door deze bijzondere periode heen te loodsen, met wat extra zorg voor uzelf.

Tandartspraktijk SGE Meerhoven
Tandartspraktijk SGE Meerhoven
Geplaatst: 30 april 2020

Op 21 april is tijdens de persconferentie bekend gemaakt, dat tandartsen hun werk weer mogen hervatten. Alle patiënten die in de afgelopen weken een afspraak hadden, die geannuleerd is, hebben toen een mail ontvangen met informatie. Deze patiënten worden door de assistente benaderd voor een nieuwe afspraak. Dit kost veel tijd en wij vragen uw begrip hiervoor.