COPD Behandeling


COPD gaat nooit helemaal over. Maar gelukkig kunt u wel goed behandeld worden. Door middel van een gezonde leefstijl, regelmatige controles en de juiste medicijnen kunt u de controle over uw ziekte houden.

Behandelplan

In nauw overleg met u stellen we een persoonlijk behandelplan op: uw individuele zorgplan. In dit behandelplan staat concreet welke zorg u belangrijk vindt, wat u er zelf aan wilt doen en welke begeleiding u nodig heeft. Mijn GezondheidsPlatform (MGP) helpt u hierbij.

Longfunctietest

Eenmaal per jaar wordt uw longfunctie gemeten. Aan de hand van de uitslag wordt de behandeling geëvalueerd en zo nodig aangepast.

Medicijnen

De meeste mensen met COPD gebruiken inhalatiemiddelen. Dit zijn medicijnen die u moet inademen. Ze werken rechtstreeks in op uw luchtwegen. De praktijkondersteuner en de apotheek geven u informatie over de werking van deze middelen en geven instructie met betrekking tot het gebruik hiervan.

Gezond leven

Bij COPD ben u niet klaar met enkel medicijnen. Stoppen met roken, voldoende beweging en gezonde voeding / gezond gewicht (eten) is heel belangrijk. Vaak zelfs belangrijker. Door gezond te leven kunnen uw klachten verminderen. De praktijkondersteuner bespreekt met u zaken rondom een gezonde leefstijl.

Griepprik

De griepprik is voor u extra belangrijk om ernstige complicaties van de griep te voorkomen. U ontvangt jaarlijks een uitnodiging voor het halen van de griepprik.
Uitgelicht
Wijziging openingstijden balie
Wijziging openingstijden balie
Geplaatst: 13 februari 2020

Graag wijzen we u erop dat onze balie voortaan van maandag t/m vrijdag gesloten zal zijn tussen 12.00 en 13.30 uur. Deze wijziging zorgt ervoor dat onze centrum- / doktersassistenten gedurende deze 1,5 uur tijd hebben om openstaande taken te voltooien.

Valpreventie voor ouderen
Valpreventie voor ouderen
Geplaatst: 7 februari 2020

Volgens het CBS overlijden dagelijks dertien mensen door een ongelukkige val. Dit betreft een ongeval waarbij een persoon onopzettelijk valt, struikelt of uitglijdt en binnen dertig dagen overlijdt aan de gevolgen hiervan.

Corona Virus China
Corona Virus China
Geplaatst: 31 januari 2020

De uitbraak met het nieuwe coronavirus in de stad Wuhan in China breidt uit. De kans op introductie in Nederland is nog steeds klein, maar alertheid is geboden.