Diabetes Behandelteam


De eerste persoon in uw behandelteam bent u zelf. SGE vindt het belangrijk dat u een actieve rol heeft in uw behandeling. Dit noemen we zelfmanagement. U denkt en beslist mee over uw behandeling.

Wat kan ik zelf doen?


Daarnaast zijn de huisarts, de praktijkondersteuner en diverse andere zorgverleners betrokken in het behandelteam. Zij informeren en adviseren u over de behandelmogelijkheden, over leefstijlaanpassingen en over eventuele risico’s. Ook coachen zij u hoe u om kunt gaan met uw chronische ziekte en het een plaats kunt geven in uw dagelijkse leven. U kiest zelf welke zorg u daarbij belangrijk vindt, wat u er zelf aan wilt doen en welke begeleiding u nodig heeft.

Welke zorgverleners werken met u samen in het zorgprogramma?

  • Huisarts: stelt de diagnose vast en schrijft u zo nodig medicatie voor. U komt een keer per jaar  op controle bij uw huisarts. 
  • Praktijkondersteuner: is uw centrale aanspreekpunt. Hij/zij coördineert het zorgprogramma, draagt bij aan de diagnosestelling, geeft u voorlichting, houdt de controle afspraken met u en begeleidt u waar mogelijk digitaal via Mijn Gezondheids Platform en overlegt met de huisarts indien medicatie aanpassingen nodig zijn. Hij/zij helpt u bij het formuleren van uw gezondheidsdoelen in uw individuele zorgplan.
  • Assistente: ondersteunt de huisarts en praktijkondersteuner. Zij heeft een belangrijke administratieve taak.
  • Apotheek: levert en bewaakt uw medicatie en diabeteshulpmiddelen.
  • Diëtiste: ondersteunt u bij een 'dieet op maat' en verzorgd de groepscursussen zoutworkshop en supermarktrondleiding.
  • Fysiotherapeut: Helpt uw conditie of spierkracht te verbeteren, individueel of in een beweegprogramma.
  • Podotherapeut: helpt bij complicaties aan uw voeten.
  • Pedicure: verleent voetzorg, zoals nagelverzorging en eelt verwijderen.
  • Praktijkondersteuner GGZ: helpt bij psychische problemen die te maken hebben met uw ziekte, het accepteren daarvan of problemen op werk of in het gezin.
Uitgelicht
Nieuw nummer huisartsenpost
Nieuw nummer huisartsenpost
Geplaatst: 3 april 2020

Heb je ’s avonds, ’s nachts of in het weekend met spoed een huisarts nodig, dan bel je de huisartsenpost. Dat blijft zo. Wel verandert vanaf 6 april 2020 het telefoonnummer. Het nieuwe telefoonnummer voor de regio’s Eindhoven, Geldrop en Helmond is: 088 876 5151 (voor iedereen bereikbaar tegen lokaal tarief).

Contact met het gezondheidscentrum
Contact met het gezondheidscentrum
Geplaatst: 17 maart 2020

Het advies is tot in ieder geval 6 april om zo weinig mogelijk fysiek contact met elkaar te hebben en te zorgen dat mensen met klachten thuis blijven. Toch kan het zijn dat u een vraag heeft aan uw huisarts of andere zorgverlener in het centrum. Wat zijn nu de richtlijnen? En wat zijn de mogelijkheden voor andere vormen van contact met de zorgverlener bij uw gezondheidscentrum?

Gezondheidsklachten
Gezondheidsklachten
Geplaatst: 17 maart 2020

Heeft u hoestklachten/ keelpijn/ last van snotteren en/of lichte verhoging, blijf thuis! Neem bij toenemende benauwdheid/ kortademigheid EN koorts boven 38 graden contact op met uw huisarts. Lees in dit artikel meer over wat u bij welke klachten het beste kunt doen.