Diabetes Kosten


Deelname aan het zorgprogramma diabetes valt onder de basiszorg. Nadat de diagnose diabetes is gesteld, worden alle consulten van huisarts en praktijkverpleegkundige vergoed. Mocht u worden verwezen naar een diëtiste of podotherapeut dan worden deze kosten ook vergoed. Ook het oogonderzoek bij Diagnostiek voor U (‘fundus’) wordt vergoed. 

Aan een aantal onderdelen van het zorgprogramma zijn wel kosten verbonden:

  • Bloedafname en urineonderzoek: het jaaronderzoek bij Diagnostiek voor U waarvoor u bloed laat afnemen en urine wordt onderzocht komt ten laste van uw eigen risico.
  • Groepscursus: afhankelijk van uw aanvullende verzekeringen. Raadpleeg uw polis. Deelname aan de groepscursussen zoutworkshop, supermarktrondleiding en stoppen met roken is gratis.
  • Podotherapeut en pedicure: worden vergoed afhankelijk van de toestand van de voeten (Simms classificatie). In onze folder 'Medische Voetzorg bij Diabetes Mellitus' vindt u meer informatie.

Uitgelicht
Nieuw nummer huisartsenpost
Nieuw nummer huisartsenpost
Geplaatst: 3 april 2020

Heb je ’s avonds, ’s nachts of in het weekend met spoed een huisarts nodig, dan bel je de huisartsenpost. Dat blijft zo. Wel verandert vanaf 6 april 2020 het telefoonnummer. Het nieuwe telefoonnummer voor de regio’s Eindhoven, Geldrop en Helmond is: 088 876 5151 (voor iedereen bereikbaar tegen lokaal tarief).

Contact met het gezondheidscentrum
Contact met het gezondheidscentrum
Geplaatst: 17 maart 2020

Het advies is tot in ieder geval 6 april om zo weinig mogelijk fysiek contact met elkaar te hebben en te zorgen dat mensen met klachten thuis blijven. Toch kan het zijn dat u een vraag heeft aan uw huisarts of andere zorgverlener in het centrum. Wat zijn nu de richtlijnen? En wat zijn de mogelijkheden voor andere vormen van contact met de zorgverlener bij uw gezondheidscentrum?

Gezondheidsklachten
Gezondheidsklachten
Geplaatst: 17 maart 2020

Heeft u hoestklachten/ keelpijn/ last van snotteren en/of lichte verhoging, blijf thuis! Neem bij toenemende benauwdheid/ kortademigheid EN koorts boven 38 graden contact op met uw huisarts. Lees in dit artikel meer over wat u bij welke klachten het beste kunt doen.