Diabetes Kosten


Deelname aan het zorgprogramma diabetes valt onder de basiszorg. Nadat de diagnose diabetes is gesteld, worden alle consulten van huisarts en praktijkverpleegkundige vergoed. Mocht u worden verwezen naar een diëtiste of podotherapeut dan worden deze kosten ook vergoed. Ook het oogonderzoek bij Diagnostiek voor U (‘fundus’) wordt vergoed. 

Aan een aantal onderdelen van het zorgprogramma zijn wel kosten verbonden:

  • Bloedafname en urineonderzoek: het jaaronderzoek bij Diagnostiek voor U waarvoor u bloed laat afnemen en urine wordt onderzocht komt ten laste van uw eigen risico.
  • Groepscursus: afhankelijk van uw aanvullende verzekeringen. Raadpleeg uw polis. Deelname aan de groepscursussen zoutworkshop, supermarktrondleiding en stoppen met roken is gratis.
  • Podotherapeut en pedicure: worden vergoed afhankelijk van de toestand van de voeten (Simms classificatie). In onze folder 'Medische Voetzorg bij Diabetes Mellitus' vindt u meer informatie.

Uitgelicht
Chatbot van MGn is online
Chatbot van MGn is online
Geplaatst: 26 november 2019

Vanaf nu kunt u direct vragen stellen aan chatrobot Robin over het gebruik van MGN en de MedGemak app.

Presentatie eHealth SGE Meerhoven
Presentatie eHealth SGE Meerhoven
Geplaatst: 25 november 2019

Afgelopen woensdag (20 november) vond er een informatiebijeenkomst plaats in SGE Meerhoven.

E-exercise app bij lage rugpijn
E-exercise app bij lage rugpijn
Geplaatst: 15 november 2019

SGE participeert in een uitgebreid E-exercise onderzoek naar lage rugpijn. In dit artikel van het Eindhovens Dagblad leest u hier meer over.